Polis och ambulans på plats i Gubbängen efter att ett möte arrangerat av Vänsterpartiet och Miljöpartiet attackerats av maskerade män. Arkivbild.
Polis och ambulans på plats i Gubbängen efter att ett möte arrangerat av Vänsterpartiet och Miljöpartiet attackerats av maskerade män. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ingen identifierad efter attack i Gubbängen

Ingen har ännu gripits eller identifierats efter attacken mot ett politiskt möte i Stockholmsförorten Gubbängen.


— Vi håller förhör och bearbetar kamerabilder. Huruvida vi har misstänkta personer eller riktar vårt lyse mot något håll är en fråga som i nuläget omfattas av förundersökningssekretess, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Det var på onsdagskvällen förra veckan som ett möte om framväxande fascism, arrangerat av Vänsterpartiet och Miljöpartiet, attackerades av maskerade personer.

Enligt ögonvittnen misshandlade de deltagare, sprejade färg i ansiktet på folk, kastade in en rökgranat och vandaliserade lokalen. Tre personer fick föras till sjukhus.

Stiftelsen Expo och Vänsterpartiet har beskrivit gärningsmännen som nazister.

Attacken utreds av en polisiär specialgrupp som hanterar brott mot demokratibärande funktioner.

Brottsrubriceringarna är framkallande av fara för annan, störande av allmän förrättning, två fall av misshandel och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!