Nyfosa vill göra riktad nyemission om 17 miljoner stamaktier - ger uppdatering om Söderport

Fastighetsbolaget Nyfosa vill göra en riktad nyemission av 17 miljoner stamaktier. Bolaget ger även en uppdatering kring översynen av Söderport Property Investment, framgår det av ett pressmeddelande.

Uppdraget för nyemissionen har getts åt Carnegie, Nordea och Swedbank. Teckningskurs och antal aktier kommer fastställas genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

"Bedömningen är att nuvarande marknad kan leda till ökad transaktionsaktivitet. Nyfosa avser att använda likviden från Emissionen för att upprätta en mer flexibel och balanserad kapitalstruktur och därmed samtidigt skapa beredskap för nya investeringsmöjligheter", skriver bolaget.

Enligt Nyfosas styrelse kommer emissionen leda till ökat förvaltningsresultat och kassaflöde per aktie.Bolaget ger även en uppdatering kring översynen av ägandet i Söderport Property Investment. Under förutsättning att emissionen genomförs har styrelsen bedömt att det mest värdeskapande alternativet för företagets aktieägare är att kvarstå som 50-procentig ägare av Söderport.

"Styrelsen bedömer att Söderport har goda framtidsutsikter och kommer att fortsätta bidra till Nyfosas resultat och kassaflöde", står det i uttalandet.


/
/