Didner & Gerge Small and Microcap ökade 2,60 procent i april – AQ Group och Frontier bidrog positivt

Förvaltaren konstaterar inledningsvis att månadens mest positiva bidragsgivare var AQ Group, Frontier Developments och Carasent."Frontier meddelade i början av april att försäljningsutvecklingen under början av året varit i linje med förväntningarna. Samtidigt tillkännagav bolaget också att de säljer rättigheterna till det klassiska spelet Rollercoaster Tycoon 3 till Atari för 7 miljoner dollar", skriver förvaltaren.AQ Group å andra sidan presenterade en stark rapport med goda marginaler för årets första kvartal.

Även Carasent levererade en bra rapport med en ökande tillväxt för prenumerationsintäkter."I slutet av april lade det danska mjukvarubolaget EG ett bud på hela Carasent. Bolagets styrelse har hittills avvisat budet som för lågt", skriver förvaltaren.De innehav som istället tyngde månadsavkastningen mest var Paradox Interactive, Interpump och Alten."Alten rapporterade i april en svag inledning på 2024.

Bolaget presenterade också mycket försiktiga förväntningar försäljningstillväxten under resten av året", skriver förvaltaren.Även Paradox rapporterade något svagare resultat för det första kvartalet, medan det inte var några större bolagsspecifika nyheter för Interpumps del. De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Cranswick, Discoverie och Games Workshop med portföljvikter om 4,7, 4,5 respektive 4,3 procent.Gällande fondens geografiska exponering var Storbritannien, Sverige och Italien de största marknaderna med vikter om 29,4, 21,7 respektive 8,5 procent.När det gäller sektorexponeringen var informationsteknologi, industri och sällanköpsvaror de största sektorerna i fonden med exponeringar om 32,2, 23,5 respektive 14,6 procent.