Frida Kinhult har inlett veckans LPGA-tävling i New Jersey på ett strålande sätt. Arkivbild.
Frida Kinhult har inlett veckans LPGA-tävling i New Jersey på ett strålande sätt. Arkivbild. - Foto: Christer Höglund/TT

Fin comeback av Kinhult – illamående stoppar Stark

Frida Kinhult är tillbaka på USA-touren efter operationen förra månaden. Comebacken i Jersey City började katastrofalt – men svenskan reste sig och är med i toppstriden efter första rundan. För Maja Stark tog tävlingen slut innan den började.


Stark slutade tvåa i årets första major, Chevron Championship, och ser i nuläget ut att ta en av de svenska platserna i sommarens OS i Paris. Men i veckans LPGA-tävling i New Jersey blir det inget spel över huvud taget.

Kort före start meddelade touren att den 24-åriga svenskan tvingas dra sig ur tävlingen.

"Maja Stark har dragit sig ur på grund av illamående", skriver LPGA-touren på X, tidigare Twitter.

Flera andra spelare har hoppat av med samma symptom. Amerikanskan Rose Zhang hann spela tre hål innan hon kastade in handduken medan tyskan Caroline Masson strök sig innan rundan hade börjat.

Bättre går det för Frida Kinhult som tvingades dra sig ur Chevron Championship efter att ha opererat bort en cysta på äggstockarna i april. På torsdagen var hon redo att tävla igen, och det blev en fin återkomst på golfbanan.

Trots en mardrömsstart, en dubbelbogey på det första hålet, stod svenskan för en ypperlig förstarunda. Genom bland annat sex birdies landade Kinhult på tre under par för dagen, och med det är hon med i tätstriden inför fortsättningen.

Av dem som har spelat klart leder Gabriela Ruffels, Australien, och Andrea Lee, USA, på 68 slag, ett före Kinhult.

Ytterligare sex svenskor – Linn Grant, Madelene Sagström, Anna Nordqvist, Dani Holmqvist, Linnea Ström och Pernilla Lindberg – finns med i startfältet.

Första rundan pågår.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!