En realityprofil åtalas nu för barnmisshandel
En realityprofil åtalas nu för barnmisshandel. Hon ska ha misshandlat sina barn i flera års tid. - Foto: Claudio Bresciani/TT Bild, Ola Torkelsson/TT Bild

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.


Sommaren 2022 så slog barnens pappa larm. Han berättade för socialtjänsten i sin kommun att mamman till hans barn utsatte barnen för misshandel. Något som ska ha pågått i flera år. Han kände sig jätteorolig och maktlös.

Pappan och mamman separerade kring år 2020, men även innan de gick skilda vägar så utsatte hon barnen för misshandel. Barnen, som är i 10-årsåldern hade berättat för sin pappa att deras mamma drar dom i håret och slår dom med stekspadar av metall och ibland med tofflor eller fjärrkontrollen.

Efter att mamman misshandlade ett av barnen med stekspaden så kom det blod. När hon har ryckt barnen i håret så har det lossnat tussar av hår som lämnat efter sig bulor.

Barnen ska även ha fått motta örfilar men också slag mot ansikte, armar och ben.

För socialtjänsten berättar barnen om misshandeln. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

I förundersökningsprotokollet som Nyheter24 har tagit del av så beskriver barnen om det helvete de fått utstå hemma hos mamman. Ett av barnen berättar att hen är ledsen och rädd och att de blivit misshandlade varje dag.

"NN uppger att mamma älskar hen men hen vet inte varför mamma slår", står det att läsa i utdrag från socialtjänstens samtal med ett av barnen.

Det yngsta barnet berättar i samtal med socialtjänsten att när mamma blir arg så skriker hon så att hon blir röd i ansiktet. Det yngsta barnet vet inte varför mamma är arg. När mamma har slagit färdigt så går hon iväg.

Enligt ett av barnen har mamman sagt att hon planerar att börja slå ett av barnet hårdare nu då det blivit större.

Mamma åtalas för barnmisshandel 

I samtal med socialtjänsten så erkände mamman först att hon använt våld i hemmet. Mamman säger att hon har gjort det i uppfostringssyfte och att hon själv är uppvuxen på det sättet. 

Men i förhör med polisen så nekade mamman plötsligt till flera fall. Det mamman medgav var att hon slog ett av barnen med en fjärrkontroll på rumpan.

Ett av barnen berättar att misshandeln pågick varje dag. Bildkälla: Ola Torkelsson/TT Bild

Mamma åtalas nu för barnmisshandel, och rättegången mot henne inleds i april.

Mamman var nyligen med i ett känt svenskt realityprogram. Nyheter24 söker den berörda kanalen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!